AktualityKomerčné články

Ako zatieniť váš interiér?

trojkoncert
poradna

Pri výbere okien nie sú dôležité len vlastnosti samotných skiel a okien ako celku, ale aj to, ako budete vaše okná tieniť. Na výber je dnes už množstvo riešení, každé s vlastnými výhodami.

Overená klasika v modernom prevedení

Za klasické riešenie môžeme považovať interiérové rolety. Nemusíte si predstavovať staré byty a ich rolety divnej zelenej farby, ktoré sa zasekávali a niekedy aj prepúšťali viac svetla ako tienili.

Moderné látkové rolety môžu byť v súčasnosti štýlovým doplnkom domácnosti, ktorý si prispôsobíte podľa vlastného vkusu, aby ladil so zvyškom vašej domácnosti. Na výber máte z pestrej palety farieb, môžete si zvoliť jednofarebné rolety, prípadne vybrať z množstva vzorov. Napríklad do detskej izby sa hodia rolety s detskými motívmi.

Prípadne si môžete zvoliť rolety z takzvaných screenových látok, ktoré si môžete predstaviť podobne ako polepy v autobusoch. Von cez ne vidno, ale dovnútra už nie.

Okrem toho si môžete rolety prispôsobiť aj výberom dizajnu držiakov, líšt a ostatných súčastí.

Vonkajšie rolety chránia pred svetlom, hlukom aj neželanými návštevníkmi

Na výber z veľkého množstva dizajnov a farieb máte aj ak sa rozhodnete pre vonkajšie rolety. Zvyčajne sa vyrábajú z hliníkových alebo plastových lamiel, ale taktiež si môžete vybrať aj screenové látky, ktoré sme už spomínali pri interiérových roletách.

Vonkajšie rolety majú aj bezpečnostnú funkciu. Slúžia ako „pancier“ a sťažujú tak prácu potenciálnym zlodejom, ktorí by sa chceli počas vašej neprítomnosti poprechádzať (a zrejme nielen to) po vašom dome alebo chate.

Chránia vás aj pred hlukom, keďže výrazne znižujú hlučnosť prichádzajúcu zvonku. Samozrejmosťou je úplne zatemnenie interiéru, počas ktorého stále môžete vetrať. Zároveň majú dobré izolačné vlastnosti a tak v zime budú zabraňovať neželaným únikom tepla. A samozrejme, v lete naopak zabraňovať nadmernému prehrievaniu interiéru.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button